VÅRT TEAM

Katarina Woxnerud
Leg naprapat, cert MammaMagetränare, grundare kliniken
Image
”Jag brinner för kvinnohälsa och för att få ut enkel information som kan göra stor skillnad för den enskilda kvinnan. Jag blir upprörd över att man inte tar besvär på allvar. Mitt motto är ”ta hand om din kropp – var ska du annars bo?”.
Hos mig får du hjälp med diagnostisering av dina besvär, och sedan övningar för att starta på ett bra sätt. Därefter kan du öka. Jag har sett tusentals mammamagar (och pappamagar) och hjälper dig gärna kontrollera magen, liksom adressera bäckenbesvär, inkontinens och bäckenbottenproblem.
Jag behandlar dig även med mobilisering och andra myofasicella tekniker och mitt specialintresse är bäckenet för full funktion. Jag träffar många med komplexa bäckensmärtor och besvär och undersöker och behandlar både vaginalt och rektalt vid behov.
Jag har genom åren träffar många kvinnor både före och efter rektusdiastasoperationer och har bred erfarenhet av återträning efter operationen.
Jag är själv en ”glad motionär” som har tränat i hela mitt liv. På senare år har det blivit längre utmaningar som maraton, IronMan (fullängd), Åre Extreme och annat. Grunden är styrketräning, kontrollträning för att kunna göra all den där fysen som jag/man önskar.”

Jag är grundaren till MammaMage med applikation och utbildningar. Jag har publicerat 19 böcker, 15-tal träningshäften, ett antal träningsfilmer och förekommer regelbundet som expert i teve, radio och tidningar. Under 2016 vidareutbildade jag mig för Diane Lee i Vancouver Kanada, jan-sept (ISM) och har vidareutbildat mig kring muskelbehandling av bäckenbotten, både från utsidan liksom vaginalt/rektalt. Jag har även gått utbildningar kring mage, tarm, och andra inre organ som kan påverkas av olika besvär (Barral).

Mary-Lou Richards Nilsson
Leg naprapat, cert MammaMagetränare, grundare kliniken
Image
Jag har arbetat som naprapat sedan 1996, och började min karriär 1993 på Sturebadet som massageterapeut och träningsinstruktör. Jag utbildade mig till PT 1996. Det har alltid varit viktigt för mig att kombinera behandling med träning. 2000-2010 undervisade på Axelsons Gymnastiska Institut i anatomi och specifik muskelbehandling. Idag kombinerar jag mitt arbete på kliniken med att undervisa blivande personlig tränare på The Academy och håller kurser på Mammamage AB.

Jag blev certifierad mammamage tränare för ca 3 år sedan och för mig var det en ögonöppnare. Jag blev arg och frustrerad att många besvär som kvinnor har inte tas på allvar. Jag vill göra skillnad!

Med min bakgrund inom idrott på en högre nivå, förstår jag vikten av rehabilitering efter graviditet. Kroppen behöver tid att återhämta sig, att återträna till rätt funktion.

Hos mig får du hjälp med diagnosticering och behandling av dina besvär. Jag hjälper dig tillsammans med vårt team att hitta övningar som passar dig för att sedan kunna gå vidare och successivt öka belastningen. Kroppen är gjord för belastning men ibland måste vi hjälpa den att skapa ett optimalt rörelsemönster för att få korrekt stöd, skapa bra kraft och föra över krafter som t ex sker vid löpning, gång, lyft.

Anna Hansson
Leg naprapat, cert MammaMagetränare, yogalärare
Image
Jag har en bakgrund från dans-, musik och teatervärlden. Sedan 2007 har jag arbetat som naprapat och haft en mycket varierad patientskara, däribland dansare, elitidrottare och gravida.
Mitt intresse för kvinnohälsa började tidigt. Jag har länge besvärats av PMS och har fått söka olika vägar för att komma i balans, både fysiskt och psykiskt.
Efter mina graviditeter som följdes av en förlängd baby blues, fick jag långsamt hitta tillbaka till kroppen och bygga upp styrka i min egen takt. Jag hade gärna kommit till Hela kvinnans klinik under den här tiden, för att få hjälp och stöd. Det känns väldigt roligt att nu få vara en del av detta team och kunna hjälpa andra.
Jag behandlar människor med olika problem i rörelseapparaten, som exempelvis ryggskott, nackspärr, ischiasbesvär, spänningshuvudvärk, fot-, knä- och höftproblematik. Jag arbetar mycket manuellt men även med akupunktur. Jag skapar ofta individuella träningsprogram som består av både yoga och funktionell träning. Jag är även cert. MammaMagetränare och hjälper dig med återträning både under och efter graviditet,
Marthe Kinnander
Leg naprapat, cert MammaMagetränare, personlig tränare
Image
Efter min naprapatexamen 2007 har jag arbetat på kliniker och företag i Stockholm. Jag
har alltid haft ett intresse för träning, och de senaste åren framför allt för löpning. I
tillägg till naprapat är jag även utbildad personlig tränare. I mina behandlingar är
träning och fysisk aktivitet i allmänhet ett viktigt inslag och jag försöker alltid inspirera
till en aktiv vardag.

Under graviditeten med min första son väcktes mitt intresse för kvinnohälsa. Jag kände
mig vilsen och osäker, och visste inte riktig hur jag skulle fortsätta med min träning,
denna känsla satt kvar även efter förlossningen. Detta är nu 5 år sedan och därefter har
jag gått olika kurser och utbildningar inom ämnet kvinnohälsa. Jag är certifierad
mammamagetränare, jag har gått en kurs i ISM women’s health med Diane Lee och jag
har gått olika kurser i manuell behandling under och efter graviditet.

Du behöver dock varken vara gravid eller fött barn för att komma till mig. Jag hjälper
mer än gärna kvinnor som män, ung som gammal, rygg som nacke med behandlingar
och träning. Du kanske behöver hjälp med ett akut ryggskott, eller önskar du att komma
igång med träningen? Boka en tid nu.

Lina Ekeroth
Leg psykolog
Image
Jag är leg psykolog och har tidigare jobbat inom vuxenpsykiatrin, mestadels med depressionsbehandlingar och neuropsykiatriska utredningar.

I en terapi hos mig kan du exempelvis arbeta med nedstämdhet, ångest, oro, relationer, kris eller sorg. Men vad terapin ska fokusera på styrs helt av dina behov och önskemål.
Jag har ett stort intresse för allt inom området kvinnohälsa så att nu få ägna mig åt det på arbetstid känns väldigt roligt och lyxigt! Till mig kan du komma en gång och prata, eller vi kan tillsammans bestämma en plan med några besök i en serie.

Välkommen att boka tid hos mig. Inget problem, bekymmer eller fundering är för liten.

Agnes Feldötö
Leg kiropraktor
Image
Jag har alltid velat jobba med människor och har varit fascinerad av kropp och hälsa. Jag är utbildad till kiropraktor i England vid en 5 årig universitetsutbildning och mitt intresse för gravida och kvinnohälsa började redan under studietiden då jag tog flera kurser med just denna inriktning. Sedan examen 2008 har jag jobbat inom primärvården, privatvård samt specialistvård inom kronisk värk.
Jag har genom åren som kiropraktor jobbat med en stor variation av patienter och olika skador men har alltid brunnit för kvinnohälsa då jag har tyckt att detta område har hamnat i skymundan och kvinnor inte har fått rätt hjälp. Jag har gått utbildningar både i Sverige och internationellt med inriktning mot bäcken, gravida och kvinnohälsa.
Vid behandling använder jag en variation av olika tekniker för att hitta vad som fungerar bäst för varje enskild individ, som kiropraktiska ledjuseringar, massage och triggerpunktspressur, smärtpunktsterapi med akupunkturnålar, kinesiologitejp, råd kring ergonomi och övningar liksom undersöker musklerna i bäckenbotten vaginalt för bedömning och hjälpa med knipövningar men även behandling av spända muskler i detta område som kan skapa smärta och dysfunktioner i bäckenbotten, bäckenleden, ländrygg och svanskota.
På min fritid tränar jag crossfit. Jag älskar att lyfta tungt och svettas och kombinerar detta med yoga som jag tycker skapar en fin balans för just min kropp och själ. Jag älskar livets kontraster och försöker finna balans i livet.
Anders Olsson
Leg läkare, kirurg
Image
Leg läkare och kirurg med inriktning mot bråck och rektusdiastaser. Anders har sin privata mottagning på kliniken och du är varmt välkommen att boka tid till honom för second opinion kring bråck, rektusdiastaser och liknande, för en första kontakt och utredning eller få en läkares syn på dina besvär.
Ingen remiss behövs, och Anders debiterar efter klinikens generella arvoden när han tar emot på sin privata mottagning hos oss.

Anders har utfört en studie på Södersjukhuset kring operation av rektusdiastaser som inte svarar på träning, som väntar på publicering.
Anders opererar i dag privat genom Stockholm Hernia Center, och samarbetar med träning före och efter operationerna med Katarina Woxnerud. Han har ett stort intresse och lång erfarenhet av att bedöma och rekommendera kvinnor (och män) med besvär.
Även män är välkomna att boka tid för exempelvis bedömning och frågor kring ljumskbråck, navel- eller medellinjebråck.