VÅRT TEAM

Katarina Woxnerud
Leg naprapat, cert MammaMagetränare, grundare kliniken
”Jag brinner för kvinnohälsa och för att få ut enkel information som kan göra stor skillnad för den enskilda kvinnan. Jag blir upprörd över att man inte tar besvär på allvar. Mitt motto är ”ta hand om din kropp – var ska du annars bo?”.
Hos mig får du hjälp med diagnosticering av dina besvär, och sedan övningar för att starta på ett bra sätt. Därefter kan du öka. Jag har sett tusentals mammamagar (och pappamagar) och hjälper dig gärna kontrollera magen, liksom adressera inkontinensbesvär. Jag brinner även för att hjälpa kvinnor efter bröstcancerbehandlingar att återfå rörlighet och styrka för att kunna motionera och fungera som vanligt igen.”

Katarina är grundaren till konceptet MammaMage – stärk kroppen inifrån och ut under och efter graviditet, liksom till appen ”Återfå rörlighet” efter bröstcancer. Katarina har publicerat 19 böcker, 15-tal träningshäften, ett antal träningsfilmer och förekommer regelbundet som expert i teve, radio och tidningar. Katarina Woxnerud är även ISM utbildad av Diane Lee i Vancouver Kanada, jan-sept 2016. Katarina har tidigare utvecklat och drivit utbildningsorganisationer för personliga tränare i Sverige, och är själv personlig tränare.

Mary-Lou Richards Nilsson
Leg naprapat, cert MammaMagetränare, grundare kliniken
Jag har arbetat som naprapat sedan 1996, och började min karriär 1993 på Sturebadet som massageterapeut och träningsinstruktör. Jag utbildade mig till PT 1996. Det har alltid varit viktigt för mig att kombinera behandling med träning. 2000-2010 undervisade på Axelsons Gymnastiska Institut i anatomi och specifik muskelbehandling. Idag kombinerar jag mitt arbete på kliniken med att undervisa blivande personlig tränare på The Academy och håller kurser på Mammamage AB.

Jag blev certifierad mammamage tränare för ca 3 år sedan och för mig var det en ögonöppnare. Jag blev arg och frustrerad att många besvär som kvinnor har inte tas på allvar. Jag vill göra skillnad!

Med min bakgrund inom idrott på en högre nivå, förstår jag vikten av rehabilitering efter graviditet. Kroppen behöver tid att återhämta sig, att återträna till rätt funktion.

Hos mig får du hjälp med diagnosticering och behandling av dina besvär. Jag hjälper dig tillsammans med vårt team att hitta övningar som passar dig för att sedan kunna gå vidare och successivt öka belastningen. Kroppen är gjord för belastning men ibland måste vi hjälpa den att skapa ett optimalt rörelsemönster för att få korrekt stöd, skapa bra kraft och föra över krafter som t ex sker vid löpning, gång, lyft.

Rebecca Carlowitz
Leg naprapat, doula, yogalärare, PT
Jag gillar att jobba med alla sorters människor. Genom fortbildning inom akupunktur, manuell medicin och yoga av olika slag försöker jag se holistiskt på mina patienter. Hos mig får du ffa hjälp med smärtlindring, råd av olika slag, eller lära dig att tänka i nya banor samt bli uppmärksam på varför problem uppstår i rörelseapparaten, såväl för idrottare som ”vanliga” människor.
Jag försöker inspirera mina patienter att röra på sig i den mån de kan genom min kunskap som PT men även som Yogalärare.

I mina behandlingar använder jag mig av egna träningskunskaper, utbildningar inom funktionell träning, yoga av olika slag, förlossningskurser och anatomikurser. Jag behandlar manuellt, med akupunktur/dry needling, kinesiotejp och TNS.

Jag är utbildad Medicinsk Yogalärare från IMY, ashtanga- liksom gravidyogalärarutbildning från Atmajyoti och yinyogautbildad hos Magdalena Mecweld. Jag har löpande uppdrag som Doula genom Föda utan Rädsla, där jag även instruktör och har kurser i.

Lina Ekeroth
Leg psykolog
Jag är leg psykolog och har tidigare jobbat inom vuxenpsykiatrin, mestadels med depressionsbehandlingar och neuropsykiatriska utredningar.

I en terapi hos mig kan du exempelvis arbeta med nedstämdhet, ångest, oro, relationer, kris eller sorg. Men vad terapin ska fokusera på styrs helt av dina behov och önskemål.
Jag har ett stort intresse för allt inom området kvinnohälsa så att nu få ägna mig åt det på arbetstid känns väldigt roligt och lyxigt! Till mig kan du komma en gång och prata, eller vi kan tillsammans bestämma en plan med några besök i en serie.

Välkommen att boka tid hos mig. Inget problem, bekymmer eller fundering är för liten.

Emma Marmont
Personlig tränare, cert MammaMagetränare
Utifrån min erfarenhet kommer välmående inifrån vilket tillsammans med en balans mellan kost, vila och rörelse ger goda förutsättningar för en kropp med full funktion.
Din kropp ska in- och utvändigt hålla hela livet, och för att göra det behöver den omtanke.

Jag är utbildad leg. sjuksköterska, folkhälsovetare, lic. PT och träningsinstruktör samt certifierad MammaMage-tränare. Hos mig kan du få hjälp med träning, oavsett var i livet du än befinner dig. Det kan t.ex. vara träning under och efter graviditet, träning för den åldrande kroppen eller om du vill komma igång, har ett mål du vill uppnå, återhämta dig från en skada eller helt enkelt bara vill må bra. I mötet med dig utgår jag som lic. PT ifrån dina förutsättningar och skräddarsyr ett träningsprogram med en flerdimensionell syn på din hälsa. Vi jobbar tillsammans mot uppsatta mål – på ett sätt som passar dig. Kanske vill du träna helt en- och avskilt i vårt fina gym eller föredrar du att träna i grupp? Alla möjligheter finns till rörelseglädje! Med mig kan du känna dig trygg i att träningen sker säkert, skadefritt och är rolig! Som leg. sjuksköterska har jag dessutom en djupare förståelse för processer som sker i din kropp och vet hur vi kan hjälpa den nå sin fulla potential, både i och utanför gymmet.

Tillsammans utforskar vi vad som motiverar just dig och hur vi tillsammans kan göda din drivkraft. Bara fantasin sätter gränser för vad du vill uppnå – jag har redskapen, helhetstänket och rörelseglädjen som tar dig dit!