VÅRA TJÄNSTER

UNDERSÖNING

Om du har svårt att veta vad du ska välja så kan du mejla oss. Alternativt kan du välja den behandling som du tycker passar bäst med dina önskemål och besvär, så kan du och terapeuten gemensamt se vad du behöver vid ditt första besök.

Avbokning måste ske senast 24 timmar innan utsatt tid, i annat fall debiteras besöket fullt. Detta gäller hos samtliga terapeuter. 

Avbokning kan ske via mejl info@helakvinnansklinik.se eller via sms

Ultraljudsundersökning magen och bäckenbotten                                   

Vi kan med ultraljud hjälpa dig undersöka din magmuskelfunktion liksom diastas, kontroll och samspelet med andra muskler.

Vid undersökningen fokuserar vi på magmusklernas funktion, men vi tittar även på samverkande muskler och samspelet mellan magmusklerna, bäckenbottenmusklerna, rygg och andning. Syftet är att hjälpa dig att komma igång med fysisk aktivitet och hitta åter till din träning.

Vi som utför undersökningen är Katarina Woxnerud och Mary-Lou Richards Nilsson leg. naprapat med kvinnoinriktning.

 

Två dimensionell transperineal ultraljudsundersökning av bäckenbotten

En prob placeras mot mellangården och erbjuder en funktionell bedömning av bäckenbottensmusklernas funktion samt anatomi av bäckenbotten. Den används som ett kompletterande verktyg tillsammans med en vaginal undersökning i både stående och liggande. Du kan se hur du kniper och slappnar av. Du kan se vad som händer vid hosta och när du krystar. Detta ger dig en visuell feedback om funktion. (Bokas som nybesök bäckenbotten eller ultraljudsundersökning hos Katarina eller Mary-Lou).

 

Biofeedback för bäckenbottenmusklerna

Vi erbjuder biofeedbackträning med elstimulering av bäckenbottenmusklerna. Om du känner att du inte hittar knipet, inte vet hur du gör, om du jobbar med rätt muskler eller om du känner dig allmänt svag kan det här vara något för dig. Med elstimulering får du upplevelse för var bäckenbottenmusklerna finns och hur det känns när de arbetar. Därefter får du träna själv under besöket för att se att du hittar rätt.Därefter kan du även träna med biofeedbackmaskinen vid samma besök.
Vid besöker köper du en privat prob – en engångskostnad men det gör att första besöket är lite mer kostsamt. (Bokas som Nybesök – bäckenbotten hos Marthe eller Katarina).

 

BEHANDLING

Naprapatbehandling                                   

Som leg. naprapater kan vi hjälpa dig med besvär ex:

 • smärta i rörelseapparaten, exempelvis rygg, nacke och skuldror
 • bäcken/höftsmärta
 • graviditetsrelaterade besvär, t.ex foglossning, ont/trötthet i ryggen
 • huvudvärk
 • ischias

Bäckenbottenbehandling

Vi som utför behandlingen/undersökningen är leg. naprapater med vidareutbildning inom bäckenbotten och kan behandla internt (vaginalt/rektalt) eller externt. Det kan handla om att behandla en överspänd bäckenbotten liksom att undersöka knipet, funktion av bäckenbottensmusklerna. Besvär kan vara

 • svårt hitta ”knipet”, känner sig svag i ”knipet”
 • bäckensmärta/ljumsksmärta
 • ont i svanskotan
 • smärta vid samlag, vestibulit
 • inkontinens eller svårt tömma blåsa/tarm
 • tryckande/tyngd känsla i underlivet
 • Biofeedbackträning med ström för bäckenbottenmuskler. En engångskostnad på 450 kr för din prob tillkommer. (Utförs av Katarina och Marthe)

Vi som utför undersökningen är Mary-Lou Richards, Katarina Woxnerud och Marthe Kinnander.

 

Massage/Gravidmassage (45 min)

Avslappnade massage för gravida och för icke-gravida.

 

Psykolog:

Psykoterapi för behandling av ångest, nedstämdhet, förlossningstrauma, förlossningsdepression och andra känslomässiga probelm.

En psykoterapi inleds alltid med ett kartläggningssamtal där du får beskriva vad du söker hjälp för, hur dina problem har sett ut över tid samt hur din livssituation ser ut. Efter detta kommer vi att göra en plan för behandlingen, vad fokus för terapin ska vara och hur vi ska arbeta. Möjlighet finns även till digitala besök, om du önskar detta uppge det vid bokning!

För information och bokning: veronika.x.palm@gmail.com

 

Personlig Utveckling

Det är du som sätter dina mål och jag som guidar dig längs vägen. Vi påbörjar en resa tillsammans. Under många år har jag arbetat inom scenkonsten och också som konsult med grupper och med individuella handledningar för ledare och medarbetare.

Efter ett första möte där du berättar om dina önskemål så har vi ett utbyte där jag också presenterar mig och hur jag arbetar. Finner vi båda att vill påbörja ett samarbete så bokar vi in 3 – 5 tillfällen och sedan gör vi en utvärdering och avslutar eller fortsätter arbetet.

Eftersom jag är utbildad skådespelare arbetar jag också fysiskt med kropp och röst förutom att lyssna, ställa frågor och dela med mig av mina kunskaper inom kommunikation, relationer, team mm

För information och bokning: sarahmaya.jackson@gmail.com. 0704926444

 

TRÄNING  

Personlig träning (moms) /Rehab (ej moms)                                               

Våra personliga tränare är leg. naprapater med vidare utbildning inom kvinnors hälsa.

De kan hjälpa dig:

 • Återgång efter graviditet
 • Träning vid smärtproblematik
 • Träning vid läckage
 • Träning vid tyngdkänsla/konstaterad prolaps
 • Att komma igång med styrketräning och löpning

Du kan använda dina friskvårdspengar för detta.

 

Personlig träning Yoga

Vår Leg naprapat,  yogainstruktör samt maternity Health by Mammamage Anna Hansson kan hjälpa dig att komma igång med yogan efter din graviditet, anpassa och modifiera övningar under din graviditet eller bara hjälpa dig som är intresserad av att komma igång. Kanske yogar du redan regelbundet men behöver hjälp och hantverk till att anpassa din praktik efter dina behov och din kropp.

LÄKARE

Läkarbedömning

Du kan få hjälp med bedömning, diagnosticering och utvärdering av dina besvär, liksom information och diskussion om operation är en lämplig åtgärd.

Alla operationer utförs på Stockholm Hernia Center, som är beläget centralt i Stockholm. Rehabilitering och återträning efter operationen sker i samordning med Hela Kvinnans Klinik.

För  information och bokning: info@stockholmherniacenter.se

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.