VÅRT TEAM

Katarina Woxnerud
Leg naprapat, utb Maternityhealth MammaMage, Menopause health, grundare HKK
Image
Jag hjälper dig exv med:
-ultraljud av mage och bäckenbottenmuskler
-återträning postoperativt rektusdiastas, bröstcancer, prolapsop
-bäckensmärta
-smärta i svanskotan
-överspänd bäckenbotten
-ont i ljumskar
-träning vid framfall
-vestibulit, vaginism mm
-rådgivning kring klimakteriet och träning
-mannens hälsa och bäckenbesvär.

Jag har jobbat som naprapat sedan 1991. Hos mig får du hjälp med diagnostisering av dina besvär, övningar för att starta anpassat. Därefter öka. Jag hjälper allt från inaktiv till elit.
Jag har sett tusentals mammamagar (och pappamagar) och kontrollerar funktion, liksom undersöka bäckenbesvär, inkontinens och bäckenbottenproblem.
Jag behandlar dig med mobilisering och andra myofasicella tekniker och mitt specialintresse är bål och bäcken för full funktion. Jag träffar många med komplexa bäckensmärtor och besvär och undersöker och behandlar både vaginalt och rektalt vid behov.
Jag sköter rehab före och efter rektusdiastasoperationer och har bred erfarenhet av detta.
Jag gillar motion, har på senare år fokuserat på maraton, IronMan (fullängd), Åre Extreme och annat. Grunden är styrketräning, kontrollträning för att kunna springa mycket.

Övrigt: grundare MammaMage med applikation och utbildningar. Publicerat 20 böcker, 15-tal träningshäften, träningsfilmer. Förekommer regelbundet som sakkunnig i teve, radio och tidningar. Ordf Sektionen för kvinnors hälsa Sv Naprapatförbundet. Vidareutbildat mig exv Diane Lee, Kanada 9 månader -16, Jenny Wickford PhD fysioterapeut bäckenbotten, bäckensmärta -18, Herman Wallace bäckenbotten, bäckensmärta -20, -21.

Mary-Lou Richards Nilsson
Leg naprapat, cert MammaMagetränare, grundare kliniken
Image
Jag har arbetat som naprapat sedan 1996, det har alltid varit självklart att sträva efter att kombinera behandling med träning. Fysisk aktivitet är viktigt men det finns många faktorer som kan påverka din förmåga att vara fysisk aktiv. Det kan vara smärta, osäkerhet kring vad du kan/får göra, dysfunktion av bäckenbotten men genom behandling eller annan diagnostik kan jag främja fysisk aktivitet.

Jag kombinerar mitt arbete på kliniken med att undervisa blivande personlig tränare på The Academy. Jag undervisar främst i anatomi, fysiologi och träningslära. Jag är även lärare på certifierad mammamage utbildningen.

Utöver min utbildning på Naprapathögskolan har jag vidareutbildat med inom undersökning och behandling av bäckenbottensmusklerna, detta kan göras externt och internt ( vaginalt och rektalt ). Precis som andra muskler i kroppen kan även dessa bli spända och deras funktion kan påverkas. Men som i andra delar av kroppen är det viktigt för mig och mina kollegor att försöka hitta bakgrunden, orsaken till besvär. Jag har även gått kurser med Diane Lee samt ultraljudsdiagnostik av magen och bäckenbotten.

Med en bakgrund inom idrott på en högre nivå har jag god erfarenhet av rehabilitering och komma tillbaka till träning. Efter en graviditet behöver kroppen tid att återhämta sig men det är även en tid för återträning, hitta funktion för att kunna komma tillbaka till den nivå av fysisk aktivitet som är viktigt för dig.

Jag hjälper dig bland annat med:
– ultraljud av magen och bäckenbottensmusklerna
– bäckensmärta
– smärta i svanskotan
– överspänd bäckenbotten
– ländryggssmärta
– ont i ljumskar
– träning vid framfall
– vestibulit

Vi på kliniken har ett nära samarbete med varandra och vårt mål är att hjälpa dig till en smärtfri och aktiv vardag.

Anna Hansson
Leg naprapat, cert MammaMagetränare, yogalärare
Image
Jag har en bakgrund från dans-, musik och teatervärlden. Sedan 2007 har jag arbetat som naprapat och haft en mycket varierad patientskara, däribland dansare, elitidrottare och gravida.
Mitt intresse för kvinnohälsa började tidigt. Jag har länge besvärats av PMS och har fått söka olika vägar för att komma i balans, både fysiskt och psykiskt.
Efter mina graviditeter som följdes av en förlängd baby blues, fick jag långsamt hitta tillbaka till kroppen och bygga upp styrka i min egen takt. Jag hade gärna kommit till Hela kvinnans klinik under den här tiden, för att få hjälp och stöd. Det känns väldigt roligt att nu få vara en del av detta team och kunna hjälpa andra.
Jag behandlar människor med olika problem i rörelseapparaten, som exempelvis ryggskott, nackspärr, ischiasbesvär, spänningshuvudvärk, fot-, knä- och höftproblematik. Jag arbetar mycket manuellt men även med akupunktur. Jag skapar ofta individuella träningsprogram som består av både yoga och funktionell träning. Jag är även cert. MammaMagetränare och hjälper dig med återträning både under och efter graviditet,
Marthe Kinnander
Leg naprapat, cert MammaMagetränare, personlig tränare
Image
Efter min naprapatexamen 2007 har jag arbetat på kliniker och företag i Stockholm. Jag
har alltid haft ett intresse för träning, och de senaste åren framför allt för löpning. I
tillägg till naprapat är jag även utbildad personlig tränare. I mina behandlingar är
träning och fysisk aktivitet i allmänhet ett viktigt inslag och jag försöker alltid inspirera
till en aktiv vardag.

Under graviditeten med min första son väcktes mitt intresse för kvinnohälsa. Jag kände
mig vilsen och osäker, och visste inte riktig hur jag skulle fortsätta med min träning,
denna känsla satt kvar även efter förlossningen. Detta är nu 5 år sedan och därefter har
jag gått olika kurser och utbildningar inom ämnet kvinnohälsa. Jag är certifierad
mammamagetränare, jag har gått en kurs i ISM women’s health med Diane Lee och jag
har gått olika kurser i manuell behandling under och efter graviditet.

Du behöver dock varken vara gravid eller fött barn för att komma till mig. Jag hjälper
mer än gärna kvinnor som män, ung som gammal, rygg som nacke med behandlingar
och träning. Du kanske behöver hjälp med ett akut ryggskott, eller önskar du att komma
igång med träningen? Boka en tid nu.

Anders Olsson
Leg läkare, kirurg
Image
Leg läkare och kirurg med inriktning mot bråck och rektusdiastaser. Anders har sin privata mottagning på kliniken och du är varmt välkommen att boka tid till honom för second opinion kring bråck, rektusdiastaser och liknande, för en första kontakt och utredning eller få en läkares syn på dina besvär.
Ingen remiss behövs, och Anders debiterar efter klinikens generella arvoden när han tar emot på sin privata mottagning hos oss.

Anders har utfört en studie på Södersjukhuset kring operation av rektusdiastaser som inte svarar på träning, som väntar på publicering.
Anders opererar i dag privat genom Stockholm Hernia Center, och samarbetar med träning före och efter operationerna med Katarina Woxnerud. Han har ett stort intresse och lång erfarenhet av att bedöma och rekommendera kvinnor (och män) med besvär.
Även män är välkomna att boka tid för exempelvis bedömning och frågor kring ljumskbråck, navel- eller medellinjebråck.

Veronika Palm
Leg psykolog
Image
Jag är legitimerad psykolog och författare med särskild inriktning på kvinnohälsa och relationer. Jag har en magisterutbildning från Uppsala Universitet där jag läst psykologi. Utöver min grundutbildning till psykolog har jag vidareutbildat mig i neuropsykologi, parterapi, psykoterapi, genusvetenskap och kvinnohälsa.

Jag erbjuder i första hand terapi för gravida kvinnor samt kvinnor med känslomässiga problem postpartum. Det kan röra sig om kortare kontakter där man önskar prata igenom sin förlossningsupplevelse eller behöver stöd i att hitta sin roll som förälder. Vissa har behov av en längre terapi för att behandla förlossningsdepression, ångestproblematik, arbeta med tidigare trauman som aktualiserats av förlossningen eller bearbeta ett förlossningstrauma.

Efter ett första kartläggningssamtal kommer vi gemensamt bestämma vad som är bäst behandlingsupplägg för just dig. I behandlingen kan vi också samverka med övriga behandlare på mottagningen då psykiska besvär också påverkar den fysiska läkningen efter förlossning.

I mån av tid är såklart även andra patientgrupper välkomna till mig. Du behöver varken vara kvinna eller ha fött barn för att boka en tid och jag välkomnar även par som önskar arbeta med sin relation.