VÅRT TEAM

Katarina Woxnerud
Leg naprapat, utb Maternityhealth MammaMage, Menopause health, grundare HKK
Image
Jag hjälper dig exv med:
-ultraljud av mage och bäckenbottenmuskler
-återträning postoperativt rektusdiastas, bröstcancer, underlivsoperationer
-bäckensmärta
-smärta i svanskotan
-överspänd bäckenbotten
-ont i ljumskar
-träning vid framfall
-vestibulit
-rådgivning kring klimakteriet och träning
-mannens hälsa och bäckenbesvär.

Jag har jobbat som naprapat sedan 1991. Hos mig får du hjälp med diagnostisering av dina besvär, övningar för att starta anpassat. Därefter öka. Jag hjälper allt från inaktiv till elit.
Jag har sett tusentals mammamagar (och pappamagar) och kontrollerar funktion, liksom undersöka bäckenbesvär, inkontinens och bäckenbottenproblem.
Jag behandlar dig med mobilisering och andra myofasicella tekniker och mitt specialintresse är bål och bäcken för full funktion. Jag träffar många med komplexa bäckensmärtor och besvär och undersöker och behandlar både vaginalt och rektalt vid behov.
Jag sköter rehab före och efter rektusdiastasoperationer och har bred erfarenhet av detta.
Jag gillar motion, har på senare år fokuserat på maraton, IronMan (fullängd), Åre Extreme och annat. Grunden är styrketräning, kontrollträning för att kunna springa mycket.

Övrigt: grundare MammaMage med applikation och utbildningar. Publicerat 20 böcker, 15-tal träningshäften, träningsfilmer. Förekommer regelbundet som sakkunnig i teve, radio och tidningar. Ordf Sektionen för kvinnors hälsa Sv Naprapatförbundet. Vidareutbildat mig exv Diane Lee, Kanada 9 månader -16, Jenny Wickford PhD fysioterapeut bäckenbotten, bäckensmärta -18, Herman Wallace bäckenbotten, bäckensmärta -20, -21.

Mary-Lou Richards Nilsson
Leg naprapat, cert MammaMagetränare, grundare kliniken
Image
Jag har arbetat som naprapat sedan 1996, det har alltid varit självklart att sträva efter att kombinera behandling med träning. Fysisk aktivitet är viktigt men det finns många faktorer som kan påverka din förmåga att vara fysisk aktiv. Det kan vara smärta, osäkerhet kring vad du kan/får göra, dysfunktion av bäckenbotten men genom behandling eller annan diagnostik kan jag främja fysisk aktivitet.

Jag kombinerar mitt arbete på kliniken med att undervisa blivande personlig tränare på The Academy. Jag undervisar främst i anatomi, fysiologi och träningslära. Jag är även lärare på certifierad mammamage utbildningen.

Utöver min utbildning på Naprapathögskolan har jag vidareutbildat med inom undersökning och behandling av bäckenbottensmusklerna, detta kan göras externt och internt ( vaginalt och rektalt ). Precis som andra muskler i kroppen kan även dessa bli spända och deras funktion kan påverkas. Men som i andra delar av kroppen är det viktigt för mig och mina kollegor att försöka hitta bakgrunden, orsaken till besvär. Jag har även gått kurser med Diane Lee samt ultraljudsdiagnostik av magen och bäckenbotten.

Med en bakgrund inom idrott på en högre nivå har jag god erfarenhet av rehabilitering och komma tillbaka till träning. Efter en graviditet behöver kroppen tid att återhämta sig men det är även en tid för återträning, hitta funktion för att kunna komma tillbaka till den nivå av fysisk aktivitet som är viktigt för dig.

Jag hjälper dig bland annat med:
– ultraljud av magen och bäckenbottensmusklerna
– bäckensmärta
– smärta i svanskotan
– överspänd bäckenbotten
– ländryggssmärta
– ont i ljumskar
– träning vid framfall
– vestibulit

Vi på kliniken har ett nära samarbete med varandra och vårt mål är att hjälpa dig till en smärtfri och aktiv vardag.

Anna Hansson
Leg naprapat, cert MammaMagetränare, yogalärare
Image
Jag har en bakgrund från dans-, musik och teatervärlden. Sedan 2007 har jag arbetat som naprapat och haft en mycket varierad patientskara, däribland dansare, elitidrottare och gravida.
Mitt intresse för kvinnohälsa började tidigt. Jag har länge besvärats av PMS och har fått söka olika vägar för att komma i balans, både fysiskt och psykiskt.
Efter mina graviditeter som följdes av en förlängd baby blues, fick jag långsamt hitta tillbaka till kroppen och bygga upp styrka i min egen takt. Jag hade gärna kommit till Hela kvinnans klinik under den här tiden, för att få hjälp och stöd. Det känns väldigt roligt att nu få vara en del av detta team och kunna hjälpa andra.
Jag behandlar människor med olika problem i rörelseapparaten, som exempelvis ryggskott, nackspärr, ischiasbesvär, spänningshuvudvärk, fot-, knä- och höftproblematik. Jag arbetar mycket manuellt men även med akupunktur. Jag skapar ofta individuella träningsprogram som består av både yoga och funktionell träning. Jag är även cert. MammaMagetränare och hjälper dig med återträning både under och efter graviditet,
Marthe Kinnander
Leg naprapat, cert MammaMagetränare, personlig tränare
Image
Efter min naprapatexamen 2007 har jag arbetat på kliniker och företag i Stockholm. Jag
har alltid haft ett intresse för träning, och de senaste åren framför allt för löpning. I
tillägg till naprapat är jag även utbildad personlig tränare. I mina behandlingar är
träning och fysisk aktivitet i allmänhet ett viktigt inslag och jag försöker alltid inspirera
till en aktiv vardag.

Under graviditeten med min första son väcktes mitt intresse för kvinnohälsa. Jag kände
mig vilsen och osäker, och visste inte riktig hur jag skulle fortsätta med min träning,
denna känsla satt kvar även efter förlossningen. Detta är nu 5 år sedan och därefter har
jag gått olika kurser och utbildningar inom ämnet kvinnohälsa. Jag är certifierad
mammamagetränare, jag har gått en kurs i ISM women’s health med Diane Lee och jag
har gått olika kurser i manuell behandling under och efter graviditet.

Du behöver dock varken vara gravid eller fött barn för att komma till mig. Jag hjälper
mer än gärna kvinnor som män, ung som gammal, rygg som nacke med behandlingar
och träning. Du kanske behöver hjälp med ett akut ryggskott, eller önskar du att komma
igång med träningen? Boka en tid nu.

Agnes Feldötö
Leg kiropraktor
Image
Jag har alltid velat jobba med människor och har varit fascinerad av kropp och hälsa. Jag är utbildad till kiropraktor i England vid en 5 årig universitetsutbildning och mitt intresse för gravida och kvinnohälsa började redan under studietiden då jag tog flera kurser med just denna inriktning. Sedan examen 2008 har jag jobbat inom primärvården, privatvård samt specialistvård inom kronisk värk.
Jag har genom åren som kiropraktor jobbat med en stor variation av patienter och olika skador men har alltid brunnit för kvinnohälsa då jag har tyckt att detta område har hamnat i skymundan och kvinnor inte har fått rätt hjälp. Jag har gått utbildningar både i Sverige och internationellt med inriktning mot bäcken, gravida och kvinnohälsa.
Vid behandling använder jag en variation av olika tekniker för att hitta vad som fungerar bäst för varje enskild individ, som kiropraktiska ledjuseringar, massage och triggerpunktspressur, smärtpunktsterapi med akupunkturnålar, kinesiologitejp, råd kring ergonomi och övningar liksom undersöker musklerna i bäckenbotten vaginalt för bedömning och hjälpa med knipövningar men även behandling av spända muskler i detta område som kan skapa smärta och dysfunktioner i bäckenbotten, bäckenleden, ländrygg och svanskota.
På min fritid tränar jag crossfit. Jag älskar att lyfta tungt och svettas och kombinerar detta med yoga som jag tycker skapar en fin balans för just min kropp och själ. Jag älskar livets kontraster och försöker finna balans i livet.
Anders Olsson
Leg läkare, kirurg
Image
Leg läkare och kirurg med inriktning mot bråck och rektusdiastaser. Anders har sin privata mottagning på kliniken och du är varmt välkommen att boka tid till honom för second opinion kring bråck, rektusdiastaser och liknande, för en första kontakt och utredning eller få en läkares syn på dina besvär.
Ingen remiss behövs, och Anders debiterar efter klinikens generella arvoden när han tar emot på sin privata mottagning hos oss.

Anders har utfört en studie på Södersjukhuset kring operation av rektusdiastaser som inte svarar på träning, som väntar på publicering.
Anders opererar i dag privat genom Stockholm Hernia Center, och samarbetar med träning före och efter operationerna med Katarina Woxnerud. Han har ett stort intresse och lång erfarenhet av att bedöma och rekommendera kvinnor (och män) med besvär.
Även män är välkomna att boka tid för exempelvis bedömning och frågor kring ljumskbråck, navel- eller medellinjebråck.

Lina Ekeroth
Leg psykolog
Image
Jag är leg psykolog och har tidigare jobbat inom vuxenpsykiatrin, mestadels med depressionsbehandlingar och neuropsykiatriska utredningar.

I en terapi hos mig kan du exempelvis arbeta med nedstämdhet, ångest, oro, relationer, kris eller sorg. Men vad terapin ska fokusera på styrs helt av dina behov och önskemål.
Jag har ett stort intresse för allt inom området kvinnohälsa så att nu få ägna mig åt det på arbetstid känns väldigt roligt och lyxigt! Till mig kan du komma en gång och prata, eller vi kan tillsammans bestämma en plan med några besök i en serie.

Välkommen att boka tid hos mig. Inget problem, bekymmer eller fundering är för liten.

Maria Wiklund
Certifierad medicinsk massageterapeut, personlig tränare, medicinsk tränare
Image
Jag är utexaminerad cert. medicinsk massageterapeut vilket är en 2-årig yrkesutbildning. Utbildningen innebär att man får en djupare kunskap om musklernas funktioner och verktyg för att behandla personer med både kroniska och akuta problem samt titta efter orsaken till problemet. Efter att ha utfört en noggrann hälsodeklaration och undersökningar så kan behandlingen vara i form av massage, töjningar, triggerpunktsterapi och/eller träning etc. Jag är även licensierad medicinsk tränare vilket går hand i hand med ovanstående. Som medicinsk tränare kan jag hjälpa dig att förebygga, lindra och motverka sjukdomar med hjälp av rätt träning. Jag har fördjupad kunskap om träning i samband med metabolt syndrom, hjärt-/kärlsjukdomar, sjukdomar i rörelseapparat samt depression och stressrelaterade sjukdomar. Mer och mer vetenskapliga studier visar att flera tillstånd kan påverkas med hjälp av rätt träning. Jag vet också att längtan efter träning kan vara stor just vid sjukdom.

Mitt intresse för hälsa, kost och träning har funnits under många år. Det har varit en viktig pusselbit i mitt liv för att själv må bra och det är också det som varit min drivkraft till att lära mig mer.

Mitt mål är att du ska bli ditt bästa jag, att du ska må bättre oavsett utgångspunkt. Till mig kan du vända dig i förebyggande, friskvårdande och rehabiliterande syfte. Min kunskap och erfarenhet ska fungera som en brygga mellan sjukvård och friskvård där det idag finns en glipa emellan.
Själv hade jag en väldigt enkel graviditet och förlossning men för några år sen fick jag en stor tumör i och utanför livmodern så jag behövde göra två större bukoperationer vilket började ställa till med problem både i vardagen, min träning och att hitta in i min nya kropp som gått in i klimakteriet men också av den vårdskada som jag hade fått under första operationen. Jag blev förvånad över hur lite information jag hittade om just träning och bukoperationer samt den knappa informationen som gavs om klimakteriet. Det gjorde mig mer nyfiken på kvinnohälsa för jag insåg att jag inte kan vara ensam om att känna så här.

Jag har en förkärlek till styrketräning, yoga, pilates och bergbestigning men är alltid redo för att testa nytt.